HAPPY NEW YEAR!


ÅRSSURMERING AV 2010 - HAR VARIT UPP OCH NER!

JANUARI: Januari var en fantastisk månad. Faktiskt än av de bästa på hela året. Jag var jättejätte kär i min kille. Vi var i Göteborg i fem dagar. Jätte mysigt! Med shopping, lyxhotell, akvarium, hockey och goda middagar. Can't be better then that. Skolan började igen efter jullovet. Redan i slutet av januari var jag skoltrött och hade mycket plugg... Stackars mig!

 Jag kramar en stor nalle (?) på akvarium

Februari: Februari, ingen speciell månad om jag ska vara helt ärlig. Jag och min dåvarande pojkvän firade tre månader, min mormor fyllde år och vi var ute och åt sjukt god mat!! Min moster och hennes familj, vår familj + min pojkvän och mormors kille. Det fanns olika sorters fondue och massor av pommes och potatisgratäng. Till efterrätt blev det frukt och godis fondue doppat i choklad. MUMS. Kan till och med idag längta tillbaka till den måltiden.

 Kusin och mosters man på fonduestället

MARS: Kent hade släppt en ny skiva, eller vet inte om den var helt ny då - men det var då jag började knarka den. KENTS SKIVA RÖD! Jag och mamma var även på deras konsert på Anexet. Kärlek vid första ögonkastet kan jag säga! Jag investerade också mina första vita converse någonsin. Det var det bästa köpet jag någonsin gjort! Nu är dem dock slängda..

 här är mina älsklingar, dock en bild från sommaren..

APRIL: Hemsk månad. Början var bra. Jag, mamma, min bror och min dåvarande pojkvän tog en vecka till fjällen. Sjukt najs. Måste verkligen berömma Sälens badhus vid backarna. Kan inte beskriva.
Den 12 dog min finaste gammelfarmor. RIP. Tänker på henne rätt ofta nu faktiskt. Kändes inte verkligt. Hon har ju alltid varit med överallt. Den 29 var hennes begravning. Aldrig varit så ledsen i mitt liv. Kunde inte sluta gråta. Det braiga var att jag träffade mina sysslingar som jag typ inte ens visste fanns. Och faktiskt, så ska en av dem komma hem till mig i veckan ;-)

 Expojkvän, Amanda& bror i Sälen

MAJ: Mycket hände denna månad. Jag var på fest med min systersyster Rebecca och min pojkvän. Dagen efter var det WUS i Stockholm. Detta spenderade jag med Josefin. DEt var sjukt kallt. Hade på mig halsduk, mössa, vantar. Helt sick!! Jag och min BF hade en knackig period. Josefin, min solstråle var vid min sida all the time. Konsigt nog så betedde sig hennes "BF" också rätt konstigt.. Jag fick en årlig sjukvecka. Är aldrig sjuk, men när jag verkligen blir sjuk så är jag SJUK. Får allt man kan ha då. Några dagar efter sjukdommarna var över så my boyfriend broke up with me. I was so sad! Hela mitt liv hade gått sönder.. kände jag då.

 Underbara Josefin och Frusna Amanda

JUNI: Skolan slutade.. Mina fräknar började komma som jag förövrigt inte gillar. Jag spenderade skolavslutningskvällen på Nicksta (en badplats i Nynäshamn) med folk jag förövrigt inte brukar umgås med. Men det var sjukt mysigt! Jag bokade en stol på X200 och åkte ner till min Gammelmormor och sysslingar i Lidköping. Det var en jätteskön vecka för mig. Att bara komma bort från allt som gjorde mig ledsen här hemma. Fixade också ett sommarjobb och bokade resa till Turkiet.

 Fina gammelmormor och jag

JULI: Början av juli skulle jag vara barnvakt ett dygn. Fick migrän för första gången i mitt liv, vilket är nog ett av det hemskaste jag varit med om. Den huvudverken och illamåendet går inte beskriva för den som inte har det... Jag sommarjobbade i 3 veckor på en skoaffär - en av dem bodde jag också hemma själv för mamma och pappa var ute och reste och min bror var på fotbollscup i Spanien. Den 22 Juli var en utav de bästa dagarna i mitt liv. Jag och min bästa vän var på KENTS utomhuskonsert på Långholmen. Jag grät. Aldrig känns så förut. Det var magiskt! Två dagar senare åkte jag och min mamma på en veckas semester i Turkiet - Side.
 Mamma och jag bruna i Turkiet

AUGUSTI: Denna blogg, mina damer och herrar, skapades i augusti. Samma månad så fyllde jag 17 år och skolan började. Ny klass, spännande... Jag hade också ett party för mina närmaste vänner när jag fyllde år. Grymt mysigt! Men spökade det......?

 Får varje år en räkmacka utan smör av farmor när jag fyller år, MUMS!!!!!!!!!!!!!!

SEPTEMBER: Jag pluggade på. Löven föll och jag prövade lite mörka slingor i mitt hår, vilket jag trodde skulle passa, men tydligen inte. Slutade även färgningsdagen med en sjuktskön kväll hemma hos underbara Josefin. CraZy pictures!

 Amanda som brunett :s

OKTOBER: Oktober handlade bara om födelsedagar. Min pappa fyllde år, min kusin, min bror, min barndomskompis + massor av andra som är helt ointressanta för er, typ för mig också ;-)
Och lite fest blev det ;-)

 de tre snyggaste människorna i världen på en fest

NOVEMBER: November är alltid tråkigt att både skriva om och vara med om. Händer ingenting!! Var bara med mina tjejer all the time typ.

 en härlig höstbild med Lina FINA

DECEMBER: Min favoritmånad om man inte räknar med sommarmånaderna!! Allt är så fint. Advent, åh, jag älskar advent. Och min julstjärna och alla andra stjärnor och julstakar. Hade ingen julstämning alls. Var och såg på många luciatåg (vilket jag tycker ät grymt mysigt). På ett av dem så var min Josefin med, jätte fin var hon! I skolans lucia tåg var min vän Nelly lucia, jätte fint. Stressade igenom julshoppingen i år - as always. Julafton, fick fina pressenter. Gossip Girl season 2 - i'm in love. Min syssling från Umeå kom ner hit. Första gången jag träffade henne. Vi är så lika och vi hade såååååååååååååå kul! Vi mellandagsshoppade också. Jag räddade också min BFF från nöden och imorgon är det nyår. MUMS PÅ DET OCH PÅ ER ALLA!

 jag och Vickan. Mums på oss


MELLANDAGS.SHOPPING

Hann tyvärr inte få bilder på allt innan batteriet i kameran tog slut.. Typiskt! Det andra får ni se såsmåningom :)

Den här marinblå stickade koftan. Dock fick jag inte en bra bild på den.. Och sedan klackarna.



A friend in a emergency!

Sorry. A friend in a emergency. I ask my mum to drive me, my brother too. My friend, so lovely! I can do everything for her! Gossip Girl - our love! Chuck bass - My love!!! Okey, Denises too.
Sorry for the picture that I have promised you. Tomorrow - i promise. My brother will help me. You know, know at night.. Don't want to change clothes over and over again. I'm tired, so i say: GOODNIGHT! :D


NYÅRSLÖFTEN

Fått lite frågor hit och dit om mina nyårslöften. Kan vara bra att ha dem nedskrivna någonstans. Det blir här!

1. Att inte kritisera mig själv. Att inte se ner på det negativa med mig själv utan bara se allt positivt. Jag har faktiskt flera saker att vara nöjd och stålt över med mig själv.

2. Skaffa ett extrajobb! Klarar mig inte på studiebidraget (1050 kr) på en månad. Omöjligt! Skulle behöva lite extra cash så att jag såsåning om kan ut och resa.

3. Shoppa lika mycket som jag gör iår men bättre saker. Dock lite dyrare med slutresultatet blir bättre då.

Har inga fler nyårslöften. Bäst med få ;-)

Ikväll visar jag er vad jag fyndade på mellandagsrean.


2010-12-29

Hej då snygga Viktoria!


2010-12-28

Hej! Här igen. Har inte suttit ngonting vid datorn senaste dygnet eftersom jag har haft fullt upp. Fin besök från Umeå. Skulle åka in och möta henne vid T-centralen igår. Åkte kvart över två tåget. Kom in kvart över fyra!!! Victoria fick vänta en timma på mig där inne. Precis innan perongen vid älvsjö så stannade tåget pga växelfel. Rätt vanligt tänkte jag. Men efter att ha stått stilla i 15 minuter började jag tvivla. Personalen ropade varannan minut i högtalarna och all personal + inhyrd personal skulle gå ut och skotta på spåret. Växeln hade fastnat och skulle vi fortsatt åkt skulle tåget spåra ut. Tur det ialalfall att vi inte gjorde det ;-). Efter en halvtimma började folk trycka på nödstopp stopp knappen och hoppa av tåget, vilket gjorde att det tog ännu längre tid. Men efter en timma började det gå igen. Två timmar på ett tåg för att åka in till stan. Det tog till och med bara 50 minuter för Vickan att flyga från Umeå hit. Vilket är 70 minuter snabbare än detta skittåg!
Vi träffades, småstrosade i affärerna. Hittar verkligen ingenting på REAN. Men hittade en Marinblå stickad kofta. Sen åt vi på Pizzahut!! MUMS :) :) Igår hade vi trevligt i min bod.

Åkte tillbaka in till Stan idag. Skulle shoppa lite mer. Jättenöjd! Shoppade en partytopp, marinblå den med ;-) Ett bar sjukt snygga skyhöga svarta klackar (höga för att vara mig, typ 12 cm, skulle jag tro.) Och även så gick vi in på The Body Shop. Frågade en tjej som jobbade där med tips och hjälp av fondation. Så otroligt trevlig! Blir så glad :D Hon satte mig i sminkstolen, tog bort allt smink jag hade innan och började om. Eftersom jag är så otroligt blek så ville jag ha hjälp med fondation. Hon började fixa och trixa, hjälpte mig med läppstift och grejer. Sa att hon tyckte det var fin att vara blek osvosv. Spenderade 500 kronor på läppstift, fondation och en läppstiftspensel. Men så sjukt värt!!

Nu finns det annat att göra än att sitta här. Ha en underbar kväll. Vi ska äta chips 8)

Ps. TÄNKER PÅ DIG JOSSAN!!!!!!!!

xoxo

Amanda

2010-12-27

Äter ihop sittande köttbullar som mormor stekt, MUMS! Om en halvtimme ska mamma skjutsa mig till tåget och sedan ska jag åka in till City för att först möta upp min syssling från Norrland som är här på semester ;-) Sen ska  vi mellandagsshoppa!! ÄR så sjukt taggad. Tror jag behöver ett par skor till nyår. Mamma kom hem med en klänning till mig idag. Den är så Onyårsklänning som det bara kan bli. Men jag gillar att vara udda. Med smycken och snyggt hår och smink så blir det sjukt snygg. Men klänningen är snygg den med!

Appropå smink. Är så otroligt glad att jag fick sminkningen på Make Up Store och sedan massor av produkter. Vet exakt vad jag ska ta! FONDATION!!!! Jag är så otroligt blek och det finns ingen fondation på H&M, lindex, kicks osv som är i min fucking hudfärg. SEr ut som en fjortis. Eller som jag säger. Fjortis är inget utseende utan en attityd. Men längtar till sminkningen och min nya fondation! Dock har jag inte bestämt när än, men ska ringa och boka.

Have a nice day!

xoxo

Amanda


MUMS!!!

Min BFF hittade en svart vit bild på CHUCK! Denna gör att jag smälter (a)


2010-12-26

MUMS! Julskinkemacka <3 <3 Hur ska jag klara mig utan det när den tar slut? Vet ärligt talat inte... Julskinka slår tilloch med mitt älskade messmör!
Har fått en bra bok som jag ska sätta mig med snart, ska bara små kika på vad internetsajterna har för shopping utbud (a).
Idag ska jag träffa min bästa tjejkompis Denise. Vi har inte träffats sen i onsdags. REKORD PÅ ATT INTE TRÄFFAS:O!

Ha en bra dag.

xoxo

Amanda

2010-12-25

Last day was fun. Idag också! Nu gick dem sista från släkten. Vi har haft julmiddag här idag. Gott men mättande! Har sett på Gossip hela förmiddagen. Älskar det så. Chuck är så otroligt jävla snygg! Can't describe!

Ska nog dansa lite med vårt nya spel, eller gå ut och gå. Ikväll blir det ännu mer Gossip. MUMS


Hej då julafton

Snart ska jag gå och lägga mig. Julafton  är över för i år. Faktiskt tycker jag alltid att det är skönt när julafton är över om jag ska vara riktigt ärlig. Hela dagen är så hektisk. Haha!
Har fått jätte fina julklappar. Och även om jag inte skulle bli nöjd för alla så är det tanken som räknas. Tanken på att någon vill ge mig en julklapp. Blir alldeles tårögd bara av tanken. Uppskattar så mycket alla som spenderar pengar på mig, tänker på mig och försöker/köper något jag gillar. Älskar det så mycket om älskar alla personer som verkligen tänker på mig. Ni vet inte hur mycket det betyder, can't describe with words. Jag har bla Gossip Girl season , en morgonrock, kläder, snygga skinn converse, make up store sminkning och produkter, ett jätte kul spel, smycken, presentkort mm. Så underbara. Tack allihop!

xoxo

Amanda


2010-12-24 - GOD JUL

God jul på er alla mina bloggläsare! Vilken härlig dag. Jag och min bror fick en julklapp imorse vid julfrukosten. Gissa vad det var??? Xbox kinect dance central& något annat spel till. Dance central är så sjukt kul. Älskar det så mycket :D Hela familjen har dansat under morgonen, woho! Nu ska jag dansa en dans till iväntan på duschen. Man blir sjukt svettig. Hoppas ni får en bra julafton. Och till Jossan, hoppas inte fiskarna är dumma och biter dig för hårt ;-)


2010-12-23

Dagen före dopparedagen. Kvällen går alltid sjukt sent. Förstår verkligen inte varför. Julskinkan är i ugnen och den luktar sååååå gott! Jag har fått två jättefina rosa-glittriga julkulor av mamma. Tack snälla! Vi ska snart klä julgranen och sedan hjälpa mamma med en ny lampa hon köpt. Längtar och har gjort hela dagen till jag får ta en julskinke smörgås :)

Gårkvällen var awesome! Så kul med tjejkvällar alltså. Vi åt kött och några skitgoda saker som man gjorde i ugnen. Typ som pommes, men inte som pommes. Dem var nätade små bitar och hade lite chilikrydda på sig. MUMS :)

Finns inte så mycket mer att skriva. Hoppas ni alla får en underbart skön kväll!

xoxo
Amanda

TAGGA INFÖR LAIDIESNIGHT!!


Mein Wunsch

Det är snart julafton. Two days left. Jag har ju inte berättat för er vad jag önskar mig i julklapp...


Väldigt slarvig bild har jag gjort, men det som bilden visar här:
- Systemkamera (Nikon), som jag förövrigt har önskat mig varje jul i flera år.. haha
- Svarta skinn converse
- Gossip Girl Season 2
- Produkter från Make Up Store


2010-12-22

Ledsen att säga. Men jag orkar verkligen inte fortsätta på den där 30-dagars listan. Tar så otroligt mycket tid..
Vaknade tidigt pga att min bror.. Ibland blir det så, inget att göra åt. Ska plugga lite idag. Ni kanske undrar varför? Det är ju lov. Jag har lite läxor över lovet, eller a fyra stycken. Helt idiotiskt att man aldrig ska få vara ledig. Dock ska jag inte bry mig om dem förrän sista dagarna, men idag ska jag bocka av tyskan iallafall. För det är den som tynger ner mig. Skitjobbigt. Vet inte om jag ska gå kvar kursen eller inte.. Pallar egentligen inte! Klarar jaginte denna kurs till sommar så är det bara bortslösad tid!
Ikväll blir det iallafall tjejkväll. Gud vad jag längtat. Bara mysa, lite jacuzzi och godmat! MUMS :)

xoxo
Amanda

I'm in heaven!

Nu har jag jullov! I'm in heaven ::) Träffade några klasskompisar vid tio då vi skulle fika. Det bjöds på läsk, gifflar och massor av godis. Precis sådant som man egentligen inte behöver. Efter det åkte vi till en show som vi såg på. Helt okej bra faktiskt! Vi slutade redan halv tolv och tolv tog jag och några tjejkompisar tåget in till Stockholm för att julshoppa lite. Hittade till min bror, och lite till mig själv :) hehe!! Pratar också med min syssling som funderar på att komma ner vecka 1. Hoppas!! På måndag kommer en utav mina sysslingar ner. Vi ska mellanshoppa och bara ha det så kul som möjligt! Hoppas ni har det bra. xoxo Amanda


2010-12-21

Idag är det julovsavslutning! Woho, tagga! Jag är sjukt taggad!! Som jag väntat, som jag längtat. Äntligen!! Efter skolan åker jag till Stockholm med Johanna& Lina :-)


såhär glad är jag nu! Får till och med skjuts till skolan, woho!

2010-12-20

Idag blev mamma glad när hon kom hem, hoppas pappa blir det ikväll också! Var nämligen hemma från skolan eftersom bussarna var upp till trettio minuter sena, så pallade inte. Har storstädat hela huset, med dammning och damsugning. Så mamma blev jätteglad, vilket är kul!
Imorgon är det julavslutning. Börjar 10 slutar 12. Ska in med två tjejkompisar och AKUT julshoppa!
Hoppas du har det bra Jossan. Thinking about you <3.
xoxo Amanda

DAG 17: MITT BÄSTA MINNE

Jag kan tyvärr inte ena mig om vilket jag ska välja: Det står mellan KENT och Simon. Tror jag tar båda.
KENT: Jag och Denise hade laddat hela eftermiddagen på att åka in till stan. Vi hade redan biljetter, så vi visste vart vi skulle stå. Det var den 22 Juli i år (en torsdag). Hela veckan hade det varit inte så bra väder, men skitsamma tänkte vi. När vi skulle åka in till Långholmen, där konserten var så efter en stund kom vi på att vi glömt KENTskivan hemma, vi vände. För vi måste ju ha lite PEPPmusik. När vi kom dit så ställde vi oss på våra platser. Det tog ett tag innan förbandet kom, och det höll på såååååå länge! Dem hade remixat många av kents låtar, skit bra!! Men när KENT kom fram på scen och öppningslåten som var Utan dina andetag, började jag gråta. Jag grät, kunde inte sluta. Men jag var lycklig för allt. För att jag fick se Kent och Jocke Berg igen, för att jag skulle sluta jobba, för att jag skulle till Turkiet två dagar efter, för att allt folk på konserten var så otroligt härliga, för att det var klarblå himmel hela kvällen och för att jag fick stå där med världens bästa. EN HELT OFÖRGLÖMMLIG KVÄLL <3.

SIMON: Det var våren tvåtusenåtta. Rebecca och jag var på bio i Stockholm. Som vanligt gick vi på bio när vi inte hade något att göra. Dock kom jag inte ihåg vad vi sågs. Kanske var det Min brors flickvän? När vi satt på T-centralen så började Simon smsa med mig. Sa inte så mycket. Han var med våra andra killkompisar (Jocke, Emil, Adde, Chris). Jag och Rebecca tog bussen från Västerhaninge hem till oss när vi kom till Västerhaninge. Jag och Rebecca bodde brevid varandra då. Det var underbart. När vi kom hem så ringer Adde och säger att vi ska komma hem till Simon. Vi blev jätteglada och helt uppspelta (HAHA). Vi sprang ut till busshållsplatsen och kollade när bussarna gick. Dock hade redan sista bussen gått. Skit tänkte vi ju, att dem inte ringde innan, för bussen vi åkte med från VH åkte förbi där vart Simon bor. Men inte skulle jag och Rebecca missa den "chansen". Vi båda var helt desperata av S. HAHA! Så vi sa till mina föräldrar att vi skulle upp till Ösmo Kyrka för att tända ljus hos Rebeccas lillasyster som tyvärr inte är vid liv. Sen gick vi och sa detsamma till hennes föräldrar. Men icke sa nicke, det var en vitlögn som vi drog för dem. Jag fick låna Rebeccas campingcykel och hon hade hennes mormor. Ut på största landsvägen. Kolsvart var det. Vi hande inga reflexer eller något annat. Dock var det inte så mycket trafik, men ändå. Sen körde vi som kungar i varje rondell, kändes bra. Vi böt väg och cyklade ut på en kolsvart 73:a. En lång uppförsbacke. Jag tog täten. Det var jobbigt. Hör att det kommer en bil bakom, skit samma tänkte jag och försökte hålla lugnet. Den åkte så fort och tutade på oss jätte mycket. Jäkla snubbe tänkte jag! Jag blev ju jätterädd och kunde lika gärna cykla ut i vägen och blivit påkörd. Rebecca med. Men tillslut var vi framme efter ett tag. Några av boyzen mötte oss. Vikom hem till Simon. Dem satt och spelade och rökte vattenpipa. Jag och Rebecca slog oss ner. Vi var där, umgicks, sen skulle några precis dra hem när vi kom, dem frågade om vi skulle med. Men vafan, vi hade cyklat för livet, inte en chans att vi skulle ut igen så hastigt på vägen. Det var bara jag, Rebecca, Chris, Emil och Simon kvar sen. Vi gick ut i spökstallet. Det var bra, lite spännande. När vi kom in däckade Rebecca och Emil på Simons soffa. Chris, Simon och jag var fortfarande vakna. Simon spelade, jag och Chris låg i S säng, sen böt dem plats för Chris ville sitta vid datorn. Klockan var efter fyra på natten. Innan hade jag och Rebecca fått onda samtal från våra föräldrar men vi övertygade dem och vi fick sova över. När Chris satt vid datorn så visade han bilder från när S var liten. HAHAA vad vi skrattade.. Förstår inte att dem andra kunde sova, speciellt inte Emil som låg och snarkade. HAHA. Slutade med att jag och S sov i hans föräldrars rum och Chris i S säng och Emil& Rebecca på soffan.
Nu så här efteråt är det så kul!! HAHA vad desperata vi var. Dock är vi inte det idag. Då vi mognat lite. Men då var det kul, och tror det därför är att vi kommer ihåg det såväl idag.
Vår låt till detta blev Bleeding love med Leona Lewis.


Rebecca& Simon


DAG 16: MIN FÖRSTA KYSS!

Min första riktiga kyss om man säger så var när jag gick i åttan. Vårterminen i åttan. Jag hade FF hemma. Mamma, pappa och min lillebror var i Italien och mormor skulle komma dagen efter. Vi var i min bod. Jag och sex kompisar. Där small det. HAHA! Där kysste jag för "första gången". Kommer ihåg hur alla höll på och retades. HAHA!!

_________________________________________________________________

Förövrigt idag så ska jag till Denise och ha gossipsöndag <3 LOVE! Senare ikväll ska jag och mamma baka julgodis. Har börjat få lite julkänsla. Det känns iallafall som jullov så det är lite konsigt att jag ska till skolan imorgon :s Äsch! Jullov på tisdag iallafall och då blir det också akut julshopping med Lina och Johanna!!
PUSS


DAG 15: MINA DRÖMMAR

Jag har så många drömmar, inom alla områden.
Min dröm är att hitta en bra kille, med brunt hår och vältränadrygg, som förövrigt är ett krav jag har på killar, han är bra på alla sätt och vis. Vi har det bra tillsammans. Bor i USA. Jag vill bo i Hollywood, eller någon annan stans i Californien. Tycker det verkar awesome. Dock har jag aldrig varit i USA. Vill ha 3 barn.
I min dröm så blir jag stor skådespelare i Hollywood, tjänar massor av pengar. Har en dröm om att kunna köpa det jag vill och inte behöva tänka på prislappen. Det skulle vara helt underbart!

2010-12-17

Fredagskväll! Älskar den känslan. Dock känns det nästan som om det är jullov nu faktiskt. Men idag när jag kom hem så satte jag mig och pluggade. Min bror sa "Jag trodde du sa förut att det bara var konstiga personer som pluggade på fredagar". En halv sekund senare hade jag lagt bort alla böcker och vi såg på Färgan 3. Slutade redan tio över elva idag. Skönt! Ska snart ta på mig strumporna och gå iväg till ica för att möta några tjejkompisar. Ikväll blir det tjejmiddag - med allt vad det innebär. Ha en bra kväll!
Xoxo
Amanda


DAG 14: SJÄLVPORTRÄTT


DAG 13: VARDAGSLYX

Perfekt att jag ska skriva om vardagslyx just idag eftersom idag ska jag verkligen lyxa till vardagen. Ska möta upp några tjejkompisar, vi ska in till stan. Äta asiatiskt bufé ute på östermalm. Vet inte vart den ligger, men är det den jag tror så är den sjukt god! Det är verkligen vardagslyx för mig. Att kunna åka in till stan efter skolan. Shoppa lite, umgås med sjukt bra människor. Finns det något bättre man kan göra på vardagen? NEJ!..

Ps. Måste gå till tåget idag i snöstorm ... :(

DAG 12: I MIN HANDVÄSKA

Jag kommer fatta mig hyfsat kort. Förutom busskort, mobil och nycklar som alltid finns i min handväska så har jag en sak jag måste ha, som jag bara inte kan gå utan och gissa vad det är?! :D Jo jag ska berätta...
Det är läppglans/Läppstift. Går verkligen inte att gå utan det. Flera gånger har jag missat bussen bara för att gå tillbaka hem för att jag har glömt det. Det är min kärlek. Säger bara en sak till: MUMS!


2010-12-14

Vilken underbar dag! Har gått över förväntan och har bara roliga saker kvar att göra. Idag fyller min underbara mamma 39 år och det ska vi fira med att se på bio, haha! Innan bion ska jag iväg och repa med dansen. Det är en musikaluppsättning imorgon så det är genrep. 
Hade en redovisning på turism kursen för några veckor sedan som jag fick reda på resultatet idag; MVG+ :D Jätteglad! Fick även se mitt oförbredda engelskaprov. Fick exakt G. Blev så glad!! Trodde jag skulle få IG eftersom jag fick det förra provet + att detta prov var tre gånger så svårt. P gud vad glad jag är!!
Ha en bra dag! :*

2010-12-13

Sankta lucia! Idag är det lucia. Älskar det. Gjort allt jag kunnat för att få lite julstämmning men ingenting funkar. Igår var jag i Nynäshamns kyrka och såg lucia tåg där, imorse såg jag lucia tåg på tven och även i skolan och sedan på tven nu ikväll också men ingenting funkar. Men vilket fall som helst så tycker jag lucia är så otroligt vackert! Lucia på vår skola i år är min fina vän Nelly. Hon var jätte fin och gjorde allt jätte bra. Är så "wow" över att hon vågade. HAHA!
Imorgon fyller min mamma år. Som jag sa, dagarna och åren går fort. 39 år redan, haha! Men vi ska typ på bio och äta, vet inte vad. Don't remeber, but i will see. I have no present for my mum but she will have more christmas gifts. Have a nice night!
xoxo
Amanda

DAG 11: MITT SYSKON

Jag har bara ett syskon. En lillebror som är två år yngre än jag. 15 år alltså. Vi är inte ett dugg lika till utseendet men väldigt mycket till personligheten.
Han har gröna ögon& brunt krulligt hår, jag har blå ögon och rakt&blont hår. Rena motsatsen.
Som person är han jättesnäll! Dock väldigt irreterande ibland, men det är ju trots allt alla syskon mot varandra :) I det stora hela tycker jag väldigt mycket om honom!


DAG 10: MITT FAVORIT PLAGG

Det är grymt lätt att svara på. Tror nog nästan alla mina läsare vet vilket det är. Speciellt dem som känner mig. Självklart är det strupbyxor/lackleggins som jag bär varje dag. Har aldrig jeans! Gillar det inte alls och känner mig inte alls bekväm. Strumpbyxorna eller lackisarna gör mig bekväm och det är mycket skönare. Är avslappnad, istället för att gå runt och dra upp jeansen. HAHA!
Säger bara en sak: AMANDA <3 STRUMPISAR& LACKISAR


DAG 9: MIN TRO

Jag har ingen religös tro, verkligen inte. Tror inte på någonting. Inte någonting förutom mig själv. Jag är min tro. Jag tror alltid på mig själv och vet att jag alltid lyckas! Jag hamnar aldrig sist. Jag tror på mig själv vart jag än är förutom på engelskaprov, haha! Det är bra att tro på sig själv, man får en grym självkänsla! Annars är det jobbigt, om man inte tror på någonting om sig själv. Att man inte kan lyckas eller göra något. Eller bara gör som alla andra säger. Måste  vara otroligt jobbigt.

Ny frilla!

Klippt lugg :-O
Här är nya frissan. Dock är luggen väldigt väldigt plattad om man jämför med mitt andra ruffshår!


2010-12-10

TACK TILL MIN UNDERBARA SYSTER SOM FIXAT DESIGNEN! Hennes blogg hittar ni bland mina länkar "LINA".
Puss och kram, skriver kanske idag. Ska nämligen på fest och är inte hemma emellan, men kanske får ngn tid över :)

DAG 8: ETT ÖGONBLICK SOM FÖRÄNDRADE ALLT

Det ända nästan jag kan säga är när jag började gymnasiet för två år sedan. Innan det så umgicks jag bara med folk från min lilla by, och tro mig, den är liten! Vi umgicks hela tiden, träffade aldrig andra människor. När jag skulle börja gymnasiet, augusti 2009 så var jag sjukt rädd! Jag skulle börja skolan i stan med folk jag aldrig träffat och några som jag inte träffat på länge. Jag var väldigt rädd. Hur skulle jag klara mig utan mina vänner jag alltid umgicks med? Dem skulle ju börja på helt andra skolor. Dock var det inte så farlig. Jag trivdes, njöt faktiskt! Då förändrade det mitt liv. Jag vågade, jag klarade och jag mådde bättre av att träffa nya!


DAG 7: MIN BÄSTA VÄN

Alltså vill börja med att tacka alla mina fantastiska vänner, inte minst Josefin som jag lärt känna så otroligt bra och hon är verkligen som jag! Tack Josefin, tack för att du är du <3
Sen tack till alla mina MUMSISAR som jag ständigt är omkring. You girls, make my day! Även tack till Clara, Rebecca, Josefine. Många. TACK ALLA. TACK FÖR ATT NI ÄR NI!

Men nu var det min bästa vän jag skulle skriva om. Läste ni förra inlägget så vet ni vem det är. Jag brukar inte ha en bästa vän, men nu känner jag verkligen att hon är det. Hon vet allt om mig, jag allt om henne, vi ses typ jämt och har alltid lika kul. Litar verkligen på henne! Denise heter hon och jag har känt henne sedan jag var sex år, alltså 11 år. Dock har vi inte umgåts jämt. Vi gjorde det i lågstadiet hela tiden. Dock inte i mellanstadiet då vi hamnade i två olika klasser. I högstadiet så kom vi i samma klass igen men umgicks inte då så mycket. Jag tror det var sommarlovet mellan nian och ettan vi började umgås som mest igen. Sedan den dagen har vi umgåts, ja, typ hela tiden. Jag blir glad när jag är vid min vän, ibland gråter jag, bara för att hon blir så söt på bild (kolla nedanför inlägget). I svåra stunder går jag till henne, pratar, och jag blir glad igen :) Hon är fantastisk på alla sätt och vis! Kan inte beskriva. Därför blir denna text lite huller om bullrig. Haha! Denna flicka, som jag kallar min absolut bästa vän, kommer ingen att ta mig ifrån. We will be friends forever! Till dig Denise: Love u!



hon till höger. hehehe


DAG 6: OM DET HÄR VORE MIN SISTA DAG

Det är svårt att säga vad jag skulle göra om det här var min sista dag. Det finns så mycket jag skulle vilja göra men som jag inte skulle hinna. Bla att se USA och Hollywood innan jag dog. Dock är det inte rimligt.

På morgonen skulle jag vilja ha frukost på sängen. En stor frukost med massor av frukt, choklad, yogurt och apelsinjuice. Efter frukosten skulle jag vilja ligga och se på en film tillsammans med min familj i sängen och sedan ligga och prata. Gråta. Gråta mycket. Dock skulle jag inte vilja se dem gråta. Efter det skulle jag ta en lång dusch och sedan gå till min absolut bästa tjejkompis Denise, som jag känt sedan jag var sex år. Vi skulle ha en helkul dag. Sjunga KENT singstar, bubbla jacuzzi, baka kladdkaka och bara mysa med varandra. Skulle berätta hur mycket hon betyder för mig och att jag verkligen uppskattar att jag har en vän som hon. Efter det skulle jag åka hem där mormor, farmor, farfar, moster + familj, morfar, morbror, janne, gammelmormor (<3), faster+ familj var. Vi skulle ha det kul. Vi skulle äta god mat och prata mycket om deras liv. Hur dem skulle ha det när jag försvann. Det som jag inte skulle få se dem uppleva. Min bror, + mina fyra kusiner skulle få alla mina saker. Jag skulle dela upp alla saker som jag har. Mormor och alla andra släktingar skulle få en fin duk som jag gjort för längesedan..
Jag skulle vilja veta hur min bror + kusiner får det i framtiden. Hur deras liv skulle se ut, vad det har för planer. Jag skulle också säga hur mycket jag älskar alla. Allihop i min släkt! Att jag är glad att jag fått det liv jag fått.
Sent på kvällen skulle jag bjuda in till en liten fest med mina närmsta kompisar. Ha kul och inte tänka så mycket på det som skulle hända. Dem skulle få en stor kram innan dem gick. Efter festen kommer mamma in till mitt rum, stoppar om mig och säger "jag älskar dig Amanda, sov gott. Jag glömmer dig aldrig min prinsessa!"


2010-12-06

Vet att det skulle bli dag 6 idag. Men det kommer det inte bli. Har pluggat så mycket idag. Tur att man har en bra pluggkompis iallafall ;-) Helt slut. Ska se på gossip innan jag lägger mig.
Xoxo Amanda

DAG 5: VAD ÄR KÄRLEK?

Det är svårt att beskriva kärlek efter som det är så olika från person till person. Men tänkte beskriva ur mitt perspektiv vad kärlek är.

Man kan ha kärlek till olika saker. Familj, Vänner, Älskare, Djur, Saker, Bilar, Maträtter. Nästan allt kan man sätta ord på som kan vara kärlek. Men när man pratar om kärlek så tänker dem flesta först på: Flickvänner/Pojkvänner. Lika så jag. Den pirriga känslan som tar över hela sin egen kropp när man ser någon attraktiv eller någon som man verkligen tycker om eller älskar. Du kan knappt stå på egna ben. Det glittrar i ögonen, du ler eller skrattar hela tiden och det du mest vill är att den personen ska krama dig, kyssa dig, hålla om dig. Du tänker på personen hela tiden och om dina kompisar pratar om honom/henne så blir du generad och börjar skatta.

Kärlek är underbart om du får uppleva riktig kärlek, annars är det ingenting speciellt.
Antingen är man jättelycklig eller kanske olycklig.
Nu så är jag... Hm. Vetinte, haha!

2010-12-04

Kvällen och natten spenderas hos min syster Lina!


DAG 4: VAD BJUDER JAG PÅ FÖR MAT?

Jag är ingen bra kock. Gör aldrig några avancerade maträtter. Om jag skulle bjuda på mat utan något recept skulle det bli kött, grönpepparsås, potatiskroketter och en god sallad! Och det är typ något i den stilen jag bjuder på. Men en utan mina favoritmaträtter som jag gör efter ett recpet som jag fått av min mamma är: Chutneykassler i chiligrädde. Här har ni receptet.

Till 4 port.
Ugn: 250 grader
10-15 min

500 g kassler
4 bananer
1 dl mango chutney
3 dl grädde
1 krm kajennpeppar
2 tsk vetemjöl
1 dl chilisås
smör/margarin till formen.

1.Skär kasslern i 1cm tjocka skivor. Skala bananerna och dela dem på längden.
2. Varva kött och bananer i en smord ungsfast form. Skär mangobitarna smått och lägg dem ovanpå köttet.
3. Vispa grädden "mellan hårt". Tillsätt kajennpeppar, mjöl och chilisås och blanda med lätt hand. Bred ut grädden i ett jämt lager över köttet.
4. Gratinera i 250 grader, 10-15 minuter tills chiligrädden fått fin färg och rätten blivit genomvarm. Servera genast!

Serveras med ris& vitt bröd. tex vitlöksbröd.
Dryckförslag: Citronvatten.

DAG 3: MINA FÖRÄLDRAR

Tänkte inte skriva så mycket men någonting kan jag nog få ihop.

Mina föräldrar är bäst! Verkligen helt underbara. Lika gamla. 39 år. Har känns varandra sedan lågstadiet eftersom de bodde grannar när dem var mindre, haha! Båda är brunetter och har krulligt hår. Rena motsatsen till mig. HAHA!
Har inte så mycket mer att berätta om dem, BÄST är dem!!



Dag 2: MIN FÖRSTA KÄRLEK

En första kärlek är alltid något man kommer ihåg livet ut. Det finns inte någonting i världen som kan få än att glömma det. Min kommer jag iallafall aldrig glömma...

Utan min barndomskompis skulle jag aldrig sett han så tidigt som jag gjorde.
Jag kommer ihåg det som igår, dock var det bara lite mer än ett och ett halft år sedan.
Jag fick hans msn för att jag skulle skriva med honom för hon inte ville. Jag skrev, jag fick hans nummer. Första gången jag såg honom live var när vi hade en "festival" här i kommunen. Jag kände direkt då "Vi kommer någongång bli tillsammans". Jag visste inte när men det jag visste var att det var kärlek vid första ögonkastet. Det var då jag började tro på det. Innan det hade jag aldrig varit kär. Jag hade trott att jag var kär men insåg när jag blev tillsammans med L (den 25/11 2009) att dethär var bättre än någonsin! Jag var lycklig, jag var otroligt kär, jag var oerfaren. Jag blir nämligen aldrig kär. Det är grymt svårt att få mig på fall, GRYMT måste jag säga.
Han var perfekt på alla sätt och vis. Precis min drömkille. Brunt hår och snygg rygg! MUMS!
Någon gång tog det slut. Den 23 Maj 2010. Jag har aldrig varit mer olyckligare än vad jag var då. Från att vara så lycklig till att tydligen inte vara någonting alls. Otroligt konstigt. Det var då jag märkte hur mycket jag verkligen tyckte om honom. Inte för att jag inte kände det innan, men då. Det var helt otroligt.

Men det jag lärde mig var att det känns skit i början, man vill inte göra någonting, inte äta, inte umgås. Söta vänner vill få mig glad, men jag bara är ledsen. Men kom ihåg. 99 av 100 kommer någongång över det.

Det var allt för mig idag. MUMS!

DAG 1: PRESENTERA MIG SJÄLV

Hej! Mitt namn är Amanda. Lundin i efternamn och Theodora i mellan namn. Roligare än så blir det inte när det gäller mitt namn. Jag är 17 år (93a) och bor i en by 5 mil söder om Stockholm som kallas Ösmo. Här har jag bott med min mamma, pappa och lillebror i 16 år vilket börjar bli för långtråkigt, nästan dödstråkigt!
Jag går andra året på Nynäshamns gymnasium - samhälle, inriktning ekonomi. När jag började på gymnasiet började jag på frisörutbildning i Liljeholmen men kände redan efter några månader att det var fel.

Som person är jag glad, självstark& väldigt snäll. Det tycker jag själv iallafall. Sen finns det ju alltid dem som man är mindre snäll mot, och gillar mindre, but that's life.

När jag var yngre drömde jag alltid att bli prinsessa, vilket jag drömmer om fortfarande. Jag vill ha allt i rosa, himmelskt fint och massor av speglar, klänningar och smycken. Dock håller inte min budget (vilket är studiebidraget) till det.
Jag är blond till skjälen. Blond genom blodet. Kan inte tänka mig att ha någon annan hårfärg, det är inte jag då. Ingen prinsessa. Dock har jag prövat haft lite mörkare hårfärg förut men trivdes inte alls. Nu har jag bestämt - Blond for life <3

Det var allt för idag. Hoppas ni längtar redan tills imorgon då jag ska skriva om min första kärlek :-)


RSS 2.0